Kerekerdő Alapítvány

Friday, October 06, 2006


Megjelent a Kerekerdő Alapítvány új éves programajánlója
Megjelent a Kerekerdő Alapítvány új éves programajánlója a 2006/2007-es TARSÓKA.
A szervezet rendezvényei – profiljának megfelelően -, a környezettudatos életmód kialakításához és szűkebb – tágabb környezetünk természeti, kulturális értékeinek megismeréséhez nyújtanak lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Főként óvodás- és iskoláscsoportokat várnak rendhagyó természetismereti órákra a Kámoni Arborétumba “Ökosuli”, illetve érdekes foglalkozásokra, mint a “Kukalógia” – hulladékproblémákkal foglalkozó sorozat; a “Zöld-Őr-Szem” – energiafelhasználással kapcsolatos környezetvédelmi foglalkozás-sorozat; vagy a “Kamratanoda” – környezetbarát életmóddal kapcsolatos előadás- és foglalkozássorozat.
Évszakonként erdei iskolai hétvégék kerülnek megrendezésre – Ősszel a Vas-hegyen, Pinka-mentén; Télen a Magas – Bakonyban; Kora tavasszal a Rába-mentén; Késő tavasszal az Őrségben -, ahol kiscsoportos terepi foglalkozások (madarászat, botanika, gomba-, rovar-, hüllő-, kétéltű-, kőzetismeret) keretében, valamint játékos vetélkedők, rejtvények segítségével inkább a nagyobb iskolások ismerkedhetnek természeti környezetükkel.
Mindezek mellett, a tanévet végigkísérő “Portyák a múltba” című, Vas megye múltjáról és jelenéről szóló levelezős történelmi vetélkedő újabb sorozata indul a játékos kedvű gyermekek számára.
Nyáron, egy hónapon át a Vasi Múzeumfalu az Alapítvány napközis táborának, a “Pajtatábornak” ad helyet, a vasi növény- és állatvilág iránt mélyebben érdeklődők pedig egyhetes természetismereti táborok, mint a “Süni tábor” a Vas-hegyen, vagy a szőcei “Szénagyűjtő tábor” közül választhatnak.
Elsősorban a felnőtteknek szólnak az Alapítvány esti rendezvényei. A “Kerek világ kicsiben” és a “Maroknyi Magyarország” című esteken egy-egy nemzet, illetve hazánk tájainak természeti értékeiről, kulturális és gasztronómiai remekeiről hallhatnak és láthatnak zenei, táncos és más műfajokkal átszőtt előadásokat, bemutatókat az érdeklődők, és élhetik meg az adott térség hangulatát, színeit, ízeit, ritmusait.
Egy-egy szín jegyében kerülnek megrendezésre a “Szivárványos esték”, amelyek témája már szorosabban kapcsolódik a környezetügyhöz. A sorozat következő láncszeme a kékhez, a vízhez kötődik.
Szintén felnőtteknek szól a “Nagyanyáink nyomdokán” című kézműves és életmód történeti klubfoglalkozás, ahol a résztvevők hagyományos kézműves technikákat ismerhetnek meg és sajátíthatnak el.
Mind a gyerekek és a felnőttek - akár családok - számára vállalják hétvégi túrák vezetését az Alapítvány munkatársai, ezekhez előzetesen időpont-egyeztetés szükséges.
A különböző programokról, a jelentkezés módjáról, árakról bővebb tájékoztatást a TARSÓKÁ-ban (ingyenesen elvihető az Alapítvány irodájából Ökocellából), valamint az Alapítvány honlapján a “Rendezvényeink” címszó alatt található.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home